Mléčná rýže s lesním ovocem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

Nezařazené

  • Rýže kulatozrnná 250 g
  • Smetana 30% 100 ml
  • Kukuřičný škrob 10 g

 

  • Mléko 500 ml
  • Třtinový cukr 110 g
  • Vanilkový lusk 0.5 ks

Omáčka

  • Ovoce lesní 400 g

 

  • Třtinový cukr 70 g

Postup

  • 1

    Rýži propláchneme, vložíme ji do hrnce spolu s 300 ml vody a přivedeme k varu. Vaříme asi 10 minut. Potom přilijeme mléko a za občasného míchání vaříme na mírném ohni dalších 20 minut, než rýže změkne.

  • 2

    V jiném hrnci promícháme smetanu se 110 g cukru, škrobem a vanilkovou dření a asi 3 minuty provaříme. Pak směs přidáme k rýži, promícháme a necháme krátce projít varem. Rýži odstavíme a necháme ji několik minut odpočívat pod pokličkou.

  • 3

    Do kastrůlku vsypeme ovoce se zbylým cukrem a vaříme, než se cukr rozpustí a ovoce změkne. Teplou omáčkou přelijeme mléčnou rýži a podáváme.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace