Mleté sójové řízky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Sója 300 g
  • Vejce 4 ks
  • Petrželka 1 svazek
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Mouka hladká dle potřeby
  • Olej na smažení na smažení
  • Bujon 1 kostka
  • Česnek 3 stroužky
  • Sůl špetka
  • Mletá paprika sladká 0.5 lžička
  • Strouhanka na obalení

Postup

  • 1

    Sójový granulát uvaříme ve vroucí vodě, do níž jsme přidali kostku bujónu, podle návodu na obalu. Scedíme ho, vymačkáme z něj přebytečnou tekutinu a necháme zchladnout.

  • 2

    Větší část granulátu umeleme najemno do mísy. Přidáme neumletý granulát, vejce, utřený česnek a nasekanou petrželku. Hmotu ochutíme solí, pepřem, paprikou i sójovou omáčkou a dle potřeby zahustíme moukou.

  • 3

    Ze sójové hmoty vytvarujeme karbanátky a obalíme je ve strouhance. Po obou stranách je v rozehřátém oleji osmažíme dozlatova.

  • 4

    Osmažené mleté řízky pokládáme na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk. Podáváme je s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace