Moji nekynutí bednaříci




Suroviny

  • Droždí 1 ks
  • Mouka polohrubá 500 g
  • Cukr krupice 50 g
  • Máslo 50 g
  • Vejce 1 ks
  • Cukr moučka 1 dle chuti
  • Mouka hrubá 50 g
  • Sůl 1 špetka
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Mléko 200 ml
  • Švestková povidla slazená Hamé 1 ks

Postup

  • 1

    Uděláme klasický kvásek, máslo rozehřejeme, ostatní suroviny dáme do mísy a přidáme máslo a kvásek, zaděláme těsto. Hustota by měla být jako na buchty (pokud se lepí, přidáme hladkou mouku do té doby než se těsto nepřestane lepit).Těsto nekyne, proto s ním začneme ihned po zadělání, pracovat. Z těsta si trhám menší kousky,ze kterých udělám kouličku, kterou pak rozplácnu a dám lžičku tvarohu a lžičku povidel, konce přehneme přes sebe a zase uděláme bochánek, aby nám nápň nevytekla. Dáváme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem, trochu připlácneme a posypeme kapkou drobenky, ihned potom pečeme. Bednaříci v troubě zvětší svůj objem, takže je nedávejte příliš vedle sebe. Nemají chybu - nejde jim odolat. Z toho množství jsem jich udělala asi 42.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace