Moravská uzená pečínka


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 2 hodin
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Vepřové uzené maso 600 g
  • Sůl dle potřeby
  • Slanina 100 g
  • Cibule 2 ks
  • Bílé víno 150 ml
  • Mouka hladká 1 lžíce
  • Maso telecí 200 g
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Celer 100 g
  • Med 2 lžíce
  • Rajský protlak 2 lžíce

Postup

  • 1

    Uzené vepřové maso prokrojíme na 4 místech do dvou třetin. Telecí maso nakrájíme na plátky, které osolíme, opepříme a zabalíme do plátků slaniny.

  • 2

    Plátky telecího masa vložíme do zářezů v uzeném mase a vše svážeme provázkem. Očištěný celer a cibuli nakrájíme na kostičky a dáme do pekáčku. Med promícháme s částí bílého vína.

  • 3

    Maso vložíme do pekáčku, potřeme medovou směsí a přiklopíme alobalem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut. Pak přilijeme směs zbylého vína a rajčatového protlaku a zvolna pečeme ještě asi 30 minut doměkka.

  • 4

    Hotové maso vyjmeme z pekáčku a výpek zaprášíme moukou. Podle potřeby ho zředíme vodou a provaříme. Omáčku propasírujeme přes cedník a dochutíme solí a pepřem. Maso nakrájíme na plátky, pokapeme omáčkou a podáváme s knedlíkem a s kysaným zelím.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace