Moravské mizející koláčky




Suroviny

  • Droždí 1 ks
  • Mouka polohrubá 500 g
  • Cukr krupice 50 g
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Mléko 200 ml
  • Mák 1 ks
  • Mouka hrubá 5 lžic
  • Hera 250 g
  • Cukr moučka 4 lžíce
  • Máslo 3 lžíce
  • Žloutek 2 ks
  • Švestková povidla slazená Hamé 1 ks

Postup

  • 1

    Do mísy nasypeme mouku, vytvoříme dolíček a nalijeme do něj část vlahého mléka, do kterého rozdrobíme droždí a necháme vyběhnout. Přidáme rozkrojenou změklou heru, zbytek mléka, žloutky a cukr. vytvoříme těsto a necháme chvíli kynout.

    Vyválíme placku a vykrájíme kolečka. necháme chvíli nakynout, prsty vymačkáme do kolečka důlek a plníme ho bud makovoou nádivkou nebo švestkovými povidly.

    Uděláme si drobenku z másla, hrubé mouky, cukru a vanilkového cukru a tou posypeme koláčky. Dáme na vymazaný plech a pečeme v troubě dozlatova.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace