Moravský vrabec ze sójového masa


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • sojové kostky 200 g
  • Cibule 2 ks
  • Kmín drcený 1 lžička
  • Mletá paprika sladká 1 lžička
  • Zeleninový vývar 1700 ml
  • Česnek 1 stroužek
  • Olej rostlinný 4 lžíce
  • Mouka hladká 1 lžíce

Postup

  • 1

    Sójové kostky vsypeme do hrnce s vroucím vývarem (1400 ml) a asi 15 minut je povaříme. Scedíme je, necháme okapat a vymačkáme z nich přebytečnou tekutinu.

  • 2

    Cibule s česnekem oloupeme. Cibule nakrájíme nadrobno a společně s kmínem orestujeme na oleji v kastrolu. Přidáme sójové kostky a také je osmahneme. Pak vmícháme mletou papriku a vše podlijeme zbylým vývarem. Přidáme prolisovaný česnek. Sójové maso krátce podusíme.

  • 3

    Šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a dle potřeby ji dochutíme solí a pepřem. Povaříme ji ještě 5 minut a odstavíme. Sójové maso podáváme s dušeným zelím nebo špenátem a s bramborovými knedlíky.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace