Mrkev po bengálsku (Indie)


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Cibule 1 ks
  • Máslo 4 lžíce
  • Kari 2 lžičky
  • Smetana zakysaná 250 ml
  • Pažitka na ozdobu
  • Mrkev 800 g
  • Sůl dle potřeby
  • Mouka hladká 2 lžíce
  • Pepř mletý černý dle chuti

Postup

  • 1

    Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm. Cibuli oloupeme a nasekáme.

  • 2

    V kastrolu rozehřejeme polovinu másla a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přisypeme mrkev, lehce ji opečeme, osolíme ji, podlijeme vodou a přiklopenou podusíme doměkka. Poté mrkev scedíme, vývar zachytíme do misky a necháme ho zchladnout.

  • 3

    Na zbylém másle lehce orestujeme kari koření a mouku. Jíšku zalijeme chladným vývarem z mrkve (popř. přilijeme vodu), dobře ji rozmícháme a bešamel asi 15 minut. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a prohřejeme ji. Do omáčky vložíme uvařenou mrkev a pokrm podle chuti dosolíme a opepříme. Pokrm rozdělíme do misek a ozdobíme pažitkou. Podáváme s vařenou rýží nebo brambory.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace