Mrkvová pomazánka s vejcem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 25 minut
  • 6 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Vejce 4 ks
  • Ředkvičky 100 g
  • Tvaroh 250 g
  • Petržel hladkolistá 0.5 svazek
  • Pepř mletý bílý dle potřeby
  • Mrkev 400 g
  • Máslo 100 g
  • Máslo pomazánkové 120 g
  • Sůl dle potřeby

Postup

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo a zchladíme pod studenou tekoucí vodou. Oloupeme je a nasekáme nadrobno. Očištěnou syrovou mrkev nastrouháme, ředkvičky nakrájíme nadrobno (nebo je můžeme nastrouhat).

  • 2

    Změklé máslo smícháme s tvarohem, pomazánkovým máslem a najemno usekanou petrželkou. Pak do tvarohu vmícháme nastrouhanou mrkev, ředkvičky a vajíčka.

  • 3

    Vše důkladně promícháme, ochutíme solí a pepřem a vložíme do lednice vychladit. Hotovou pomazánku namažeme na tmavý chléb, ozdobíme snítkou petrželky a podáváme.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace