Mušle s rajčaty


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Slávky jedlé 2 kg
  • Paprika červená 1 ks
  • Šalotka 1 ks
  • Rajčata drcená 500 g
  • Máslo 2 lžíce
  • Ocet vinný 1 lžička
  • Pepř mletý černý dle potřeby
  • Bílé víno 300 ml
  • Olej olivový 1 lžíce
  • Česnek 4 stroužky
  • Chilli pasta 20 g
  • Petržel 1 snítka
  • Sůl dle potřeby

Postup

  • 1

    Mušle důkladně očistíme. V hrnci přivedeme k varu víno se 100 ml vody a vaříme asi 7 minut. Papriku rozpůlíme a očistíme. Položíme ji na plech vyložený pečicím papírem a krátce opečeme. Pak ji zabalíme do alobalu, necháme zapařit, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme olej, orestujeme na něm najemno nasekanou šalotku a česnek. Přidáme drcená rajčata, nakrájenou papriku a chilli pastu. Promícháme a provaříme. Pak vše rozmixujeme na hladkou omáčku a zprudka ochladíme v ledové vodní lázni.

  • 3

    Mušle přecedíme, necháme okapat a uchováme v teple. Omáčku nalijeme na pánev, zředíme trochou vývaru z mušlí, přidáme máslo, najemno nasekanou petržel, ocet, sůl, pepř a krátce provaříme. Hotové mušle s rajčaty dáme na talíř a ihned podáváme.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace