Myslivecký závin se zvěřinou




Zvěřina patří k podzimu stejně jako spadané listí a chladná rána. Její intenzivní chuť ladí s hutnou vůní tymiánu, houbami i slaninou. Tak proč to všechno nezabalit do šťavnaté rolády? Nepochybíte ani sladkými švestkami, které podzimní závin zajímavě doplní.

Suroviny

  • Listové těsto 1 ks
  • Anglická slanina 150 g
  • Houby sušené 1 lžíce
  • Paštika se zvěřinou a švestkami Hamé 1 ks
  • Švestky sušené 50 g
  • Tymián sušený 1 lžička

Postup

  • 1

    Listové těsto nechte povolit na pokojovou teplotu, aby se s ním snadněji pracovalo. Rozválejte ho na obdélník stejně jako na štrúdl.

  • 2

    Na těsto natřete paštiku a poklaďte další náplní. Plátky slaniny rovnoměrně rozložte, švestky překrojte na polovinu nebo na plátky. Posypte tymiánem a sušenými houbami.

  • 3

    Zarolujte těsto jako roládu. Položte spojem dolů a okraje zahrňte dospod. Opatrně přesuňte závin na plech vyložený pečicím papírem a potřete rozšlehaným vajíčkem.

  • 4

    Pečte půl hodiny v troubě předehřáté na 180 °C.

  • 5

    TIP K závinu se stejně jako k dalším zvěřinovým pokrmům hodí nakládané brusinky nebo také klevela z jeřabin.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace