Nadívaný losos s pečenými bramborami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 6 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Cibule 1 ks
  • Paprika červená 2 ks
  • Zázvor čerstvý 1 kousek
  • Žampióny 150 g
  • Olej rostlinný 3 lžíce
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Cherry rajčátka 250 g
  • Rozmarýn 3 snítky
  • Česnek 8 stroužků
  • Česnek 2 stroužky
  • Chilli paprička 1 ks
  • Baby špenát 150 g
  • Sůl dle potřeby
  • Filety z lososa 2 ks
  • Brambory 1 kg
  • Olej olivový 4 lžíce
  • Olivy černé 150 g

Postup

  • 1

    Papriky, chilli a cibuli očistíme a vše pokrájíme na tenké nudličky. Dva stroužky česneku a zázvor oloupeme a pokrájíme nadrobno. Očištěné žampiony nakrájíme na menší kousky. V pánvi na oleji orestujeme nejdříve papriku. Pak přidáme žampiony, česnek, zázvor, chilli a cibuli. Nakonec vmícháme špenát a osolíme.

  • 2

    Filety z lososa omyjeme, osušíme a pomocí nože oškrábeme šupiny. Kůži jednoho filetu několikrát nařízneme do kříže. Plech vyložíme pečicím papírem a rozložíme na něj čtyři potravinové provázky. Na něj položíme filet bez zářezů, který podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Poklademe ho připravenou nádivkou a přikryjeme druhým lososovým filetem. Pomocí provázků naplněného lososa pevně svážeme tak, aby nádivka nevypadávala. Svrchu ho můžeme ještě lehce osolit. Plech s rybou vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190 °C asi 25 minut.

  • 4

    Brambory ve slupce důkladně omyjeme a nakrájíme na stejně velké dílky. Přendáme je do zapékací mísy a poklademe oloupanými osmi stroužky česneku. Pak je zalijeme olejem a pečeme v troubě při 180 °C asi 30 minut. Deset minut před koncem pečení přidáme rajčata, rozmarýn, olivy a sůl. Nadívaného lososa podáváme s pečenými bramborami.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace