Nakládaná pikantní vejce


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Vejce 8 ks
  • Bobkový list 4 ks
  • Zelený sterilovaný pepř 6 kuliček
  • Sůl dle potřeby
  • Chilli paprička 1 ks
  • Okurky 5-7 cm Znojmia 1 ks
  • Kopr 4 snítky
  • Ocet vinný 100 ml
  • Nové koření 4 kuličky
  • Cukr krystal 1 lžíce
  • Cibule 1 ks
  • Paprika červená 1 ks
  • Česnek 3 stroužky

Postup

  • 1

    Vejce dáme do studené vody a uvaříme je natvrdo (asi 8-9 minut od začátku varu). Pak je ochladíme a oloupeme.

  • 2

    Ocet smícháme s 300 ml vody, kořením, cukrem a solí a povaříme asi 5 minut. Pak necháme nálev částečně vychladnout.

  • 3

    Cibuli, chilli papričku, červenou paprikou a okurku nakrájíme na kolečka, česnek na plátky. Oloupaná vejce lehce propíchneme párátkem (aby se do nich nálev rychleji dostal).

  • 4

    Vejce narovnáme společně se zeleninou do sklenic, přidáme kopr a vše zalijeme nálevem. Sklenice uzavřeme a dáme do chladničky odležet asi na 3 dny. Pak podáváme s pečivem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace