Nákyp z těstovinové rýže


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 20 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Rozinky 40 g
  • Vejce 2 ks
  • Smetana na šlehání 250 ml
  • Muškátový oříšek 1 špetka
  • Máslo na vymazání
  • sušené meruňky 80 g
  • Med 80 ml
  • Cukr vanilkový 1 sáček
  • Mletá skořice 0.5 lžička

Postup

  • 1

    Sušené meruňky dáme do cedníku a důkladně opereme pod tekoucí horkou vodou. Každou překrojíme na polovinu a přendáme do misky. Máme-li, můžeme meruňky zakapat trochou alkoholu (nejlépe meruňkovicí). Rozinky přebereme a propláchneme pod teplou vodou.

  • 2

    Ve vařící osolené vodě uvaříme těstovinovou rýži, přibližně 3 až 4 minuty, a hotovou scedíme. V misce rozšleháme celá vejce, med a smetanu do hladkého krému. Přimícháme scezenou těstovinovou rýži, vanilkový cukr, špetku muškátového oříšku, skořici, půlky meruněk a rozinky.

  • 3

    Zapékací formu vymažeme máslem a směs do ní nalijeme. Naplněnou formu postavíme do pekáče s vodou tak, aby voda sahala do poloviny výšky zapékací formy. V troubě předehřáté na 150 °C pečeme přibližně 60 minut. Hotový nákyp na povrchu pocukrujeme a ozdobíme meruňkami.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace