Neapolské lilkové pantofle


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Lilek 2 ks
  • Olej olivový dle potřeby
  • Cherry rajčátka 200 g
  • Olivy černé 100 g
  • Bazalka 2 snítky
  • Sůl dle potřeby
  • Česnek 2 stroužky
  • Kapary 80 g
  • Strouhaný parmazán 100 g

Postup

  • 1

    Lilky podélně rozkrojíme a na hodinu namočíme do osolené vody. Pak z nich opatrně vymačkáme tekutinu a ostrým nožem vykrojíme dužinu. Vydlabané lilky z obou stran rychle opečeme na rozpáleném oleji na pánvi.

  • 2

    Vydlabanou dužinu z lilků nakrájíme na malé kousky. Na pánvi rozpálíme olej a nakrájenou dužinu na něm opečeme. Přidáme nadrobno nasekaný česnek, rozpůlená rajčata, kapary a celé olivy a vše prohřejeme. Do této směsi vmícháme nastrouhaný sýr a odstavíme ji z ohně. Dle potřeby ji dochutíme.

  • 3

    Lilkové lodičky naplníme připravenou směsí. Rozložíme je do pekáčku vyloženého pečicím papírem a zakapeme olejem.

  • 4

    Pekáček vložíme do trouby vyhřáté na 180 °. Lilky zapékáme asi 15 minut. Hotové lilky ozdobíme lístky bazalky a podáváme.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace