Nepečená čokoládová roláda s třešněmi


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 10 minut
  • 30 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Piškoty 250 g
  • Mléko sušené 5 lžic
  • Bílá čokoláda 80 g
  • Kakao 5 lžic
  • Rum 3 lžíce
  • Máslo 140 g
  • Mletý kokos 50 g
  • Koktejlové třešně 150 g
  • Čokoláda hořká 100 g

Postup

  • 1

    Piškoty rozmixujeme najemno a 50 g vsypeme do mísy. Přidáme polovinu nastrouhaného másla, tři lžíce sušeného mléka a mletý kokos a promícháme. Bílou čokoládu rozpustíme v horké vodní lázni, přilijeme k piškotové hmotě a dobře propracujeme.

  • 2

    Na vál položíme kus alobalu a dáme na něj připravenou světlou hmotu. Na ni položíme druhý díl alobalu a hmotu rozválíme na tenčí obdélníkový plát. Koktejlové třešně zbavíme stopek, nakrájíme na drobné kousky a rozprostřeme je na rozválenou hmotu.

  • 3

    Navrch položíme kus alobalu a pomocí válečku višně jemně zatlačíme do světlé hmoty. Na tmavou hmotu v míse smícháme kakao, zbylé rozmixované piškoty a sušené mléko. Přidáme nastrouhané zbylé máslo, rozpuštěnou hořkou čokoládu a rum.

  • 4

    Hmotu dobře propracujeme a rozválíme ji opět na plát mezi dvěma kousky alobalu. Na tmavý korpus položíme světlý plát višněmi dolů. Nerovné okraje seřízneme a plát svineme do rolády, jen do poloviny. Odřízneme jednu roládu a zbylou hmotu svineme do druhé rolády. Necháme zatuhnout v chladničce a pak nakrájíme na kousky.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace