Nevěsta pod závojem (chlebový nákyp s hruškami)


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Bio citron 1 ks
  • Jablečný mošt 100 ml
  • Med 4 lžíce
  • Máslo 50 g
  • Cukr krupice 50 g
  • Hruška 800 g
  • Cukr vanilkový 2 sáčky
  • Tmavý rozinkový chléb 400 g
  • Smetana ke šlehání 400 ml
  • Čokoláda strouhaná 50 g

Postup

  • 1

    Z citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Hrušky oloupeme, vykrájíme jádřince a dužinu nakrájíme na drobné kousky. Promícháme je s citronovou šťávou a kůrou.

  • 2

    Mošt s vanilkovým cukrem přivedeme k varu. Přidáme hrušky, které krátce povaříme. Odstavíme, vmícháme med a necháme vychladnout.

  • 3

    Chleba nakrájíme na malé kousky. Na pánvi rozpustíme máslo a kostky chleba na něm opečeme. Necháme vychladnout. Pak je smícháme s povařenými hruškami a dáme do mísy.

  • 4

    Smetanu vyšleháme s cukrem na pevnou šlehačku a navrstvíme na směs. Nakonec „nevěstu pod závojem“ posypeme čokoládovými hoblinkami.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace