Noky s kuřecími nudličkami a sýrovou omáčkou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Tvaroh měkký 250 g
  • Hrubá rýžová mouka 50 g
  • Sůl dle potřeby
  • Kuřecí prsa 400 g
  • Mletá paprika sladká 1 lžíce
  • Kukuřičný škrob 2 lžíce
  • Sýr tavený 200 ml
  • Smetana na šlehání 50 ml
  • Pažitka 1 svazek
  • Vejce 1 ks
  • Sojová krupice 50 g
  • Máslo 1 lžíce
  • Olej rostlinný 2 lžíce
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Mléko 250 špetka
  • Sýr niva 100 g
  • Česnek 2 stroužky

Postup

  • 1

    Tvaroh promícháme s vejcem, moukou, krupicí a solí. Vložíme do mikrotenového sáčku a necháme odpočinout v ledničce asi 1 hodinu.

  • 2

    Pak vytvarujeme noky, které lehce zmáčkneme vidličkou. Vaříme je ve vroucí osolené vodě. Když noky vyplavou nahoru, vaříme ještě 2 minuty. Přendáme je do mísy, přidáme lžíci másla a lehce promícháme.

  • 3

    Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Osmahneme ho na oleji, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a lžící škrobu a restujeme dokřupava.

  • 4

    Mléko s taveným sýrem a pokrájenou nivou přivedeme k varu. Povaříme ho asi 3 minuty, pak přidáme ve smetaně rozmíchanou lžíci škrobu a vaříme ještě 3 minuty. Do omáčky dáme prolisovaný česnek a nasekanou pažitku. Noky podáváme s kuřecím masem přelité sýrovou omáčkou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace