Norská rybí polévka


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 35 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Mouka hladká 2 lžíce
  • Máslo 3 lžíce
  • Rajský protlak 2 lžíce
  • Smetana 200 ml
  • Mrkev 2 ks
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Filet z lososa s kůží 200 g
  • Sůl dle chuti
  • Petrželka na ozdobu
  • Bílé víno 100 ml
  • Celer 0.25 ks
  • Pórek 1 ks
  • Zeleninový vývar 600 ml
  • Filet z tresky 200 g

Postup

  • 1

    Pórek a kořenovou zeleninu očistíme. Pórek nakrájíme na kolečka, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo.

  • 2

    Zeleninu orestujeme na másle v pánvi. Když začne vonět, zalijeme ji vínem a necháme ho odpařit. Vše zaprášíme moukou, osmahneme ji a vmícháme rajský protlak. Přilijeme vývar a přivedeme ho k varu.

  • 3

    Ryby očistíme, nakrájíme na kousky a vložíme do základu na polévku. Polévku necháme asi 10 minut vařit.

  • 4

    Do polévky vlijeme smetanu, vsypeme petrželku a dochutíme ji solí a pepřem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace