Nové brambory s olivami, kapary a bylinkami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Brambory nové 800 g
  • Tymián 0.5 svazek
  • Kmín 2 lžičky
  • Kapary třešňové 2 lžíce
  • Mořská sůl dle potřeby
  • Olej olivový 3 lžíce
  • Sůl dle potřeby
  • Rozmarýn 2 snítky
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Olivy 4 lžíce
  • Vinný ocet 1 lžíce

Postup

  • 1

    Brambory omyjeme, vložíme do vody se solí a kmínem a asi 12 minut je vaříme. Poté brambory scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Rozmarýn a tymián omyjeme, poklepáním osušíme a nasekáme nadrobno. Brambory rozpůlíme, přeložíme do mísy, přidáme k nim kapary, olivy a bylinky. Poté brambory osolíme, opepříme, zalijeme octem, olivovým olejem a vše důkladně promícháme.

  • 3

    Směs vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem, vložíme do předehřáté trouby na 200 brambory pečeme asi 30 minut.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace