Nudle s krůtími prsíčky, zelenými fazolkami a žampiony


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 35 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Celozrnné nudle 160 g
  • Zelené fazolky 200 g
  • Parmská šunka 60 g
  • Cibule 2 ks
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Tymián špetka
  • Nakládaný zelený pepř 1 lžíce
  • Sůl dle potřeby
  • Krůtí prsa 500 g
  • Žampióny 200 g
  • Olej rostlinný 2 lžíce
  • Rajčata drcená 200 g
  • Rozmarýn na ozdobu

Postup

  • 1

    Nudle uvaříme ve velkém hrnci s osolenou vodou na skus (podle návodu na obalu). Slijeme je a necháme okapat. Fazolky očistíme a odkrojíme tvrdé konce. Podusíme je asi 10 minut v malém množství osolené vody, scedíme, necháme okapat a překrájíme.

  • 2

    Krůtí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kostky. Dva plátky šunky odložíme na ozdobu a zbylou nakrájíme na proužky. Žampiony důkladně očistíme a rozpůlíme. Cibule oloupeme a nasekáme nadrobno.

  • 3

    V hluboké pánvi rozpálíme olej a maso s proužky šunky na něm za občasného promíchání orestujeme. Osolíme, opepříme, přidáme žampiony, cibuli a vše 3 minuty opékáme. Přilijeme drcená rajčata, okořeníme tymiánem a zeleným pepřem. Směs povaříme, až je maso měkké.

  • 4

    Zelené fazolky a nudle přidáme do pánve s masovou směsí a vše krátce prohřejeme. Odložené plátky šunky rozpůlíme. Těstoviny s masem a zeleninou rozdělíme na talíře, ozdobíme kouskem šunky, rozmarýnem a podáváme.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace