Olivový chlebíček se slaninou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 14 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Sušená šunka 125 g
  • Sýr parmezán 90 g
  • Kypřící prášek 2 sáčky
  • Vejce 4 ks
  • Bílé víno 200 g
  • Máslo na vymazání
  • Anglická slanina 100 g
  • Mouka hladká 400 g
  • Sůl dle potřeby
  • Olej rostlinný 200 ml
  • Olivy černé 150 g
  • Rozmarýn 2 snítky

Postup

  • 1

    Sušenou šunku, slaninu a parmazán nakrájíme na malé kostičky. Mouku s kypřicím práškem prosijeme do mísy a osolíme.

  • 2

    Přidáme vejce, lehce promícháme, pak přilijeme olej, víno a dobře prohněteme. Poté přidáme nakrájenou šunku, slaninu, parmazán a olivy a lehce promícháme.

  • 3

    Formu na chlebíček vymažeme máslem, naplníme těstem a navrch dáme snítku rozmarýnu. Pečeme v troubě při 185 °C 10 minut. Pak teplotu snížíme na 170 °C a dopékáme asi 25 minut. Hotový chléb necháme zchladnout, nakrájíme ho a podáváme např. se šunkou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace