Ořechovo-sýrové bochánky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Sůl dle potřeby
  • Listové těsto 400 g
  • Sýr niva 220 g
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Vejce 2 ks
  • Sezamová semínka na ozdobu
  • Sýr Lučina 220 g
  • Vlašské ořechy drcené 50 g

Postup

  • 1

    V míse promícháme lučinu s nastrouhanou nivou. Přidáme drcené vlašské ořechy, jedno vejce a podle chuti sůl a pepř.

  • 2

    Listové těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm a pomocí formičky vykrájíme kolečka. Na polovinu koleček dáme připravenou sýrovo-ořechovou náplň.

  • 3

    Kraje těsta lehce potřeme rozmíchaným vejcem a pokryjeme je zbylými kousky těsta bez náplně. Na okrajích je k sobě lehce přimáčkneme.

  • 4

    Plněné bochánky přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme je zbylým rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem. Plech vložíme do trouby a pečeme při 200 °C asi 25 minut dozlatova.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace