Oříškový věnec s ananasem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Mouka hladká 160 g
  • Cukr krupice 100 g
  • Kakao 1 dle potřeby
  • Mléko 400 ml
  • Kompot ananasový 1 ks
  • Rum 2 lžíce
  • Extra Jam rybízový Hamé 1 ks
  • Prášek do pečiva 1 lžička
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Máslo 200 g
  • Vejce 4 ks
  • Pudinkový prášek 1 ks
  • Oříšky 50 g

Postup

  • 1

    Vejce, cukry a rum ušleháme šlehačem do pěny. Zašleháme rozpuštěné máslo nebo olej. Nakonec ručně vmícháme mouku s práškem a oříšky.

    Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na věnec (26 cm) Pečeme při 160 st. (HVT) asi 30 – 40 minut.

    Věnec necháme trochu vychladnout a vyklopíme na podnos. Po úplném vychladnutí podélně rozkrojíme na 2 díly.

    Spodní díl potřeme pikantní zavařeninou a krémem. Přiložíme vrchní díl. Povrch a obvod také potřeme.Zbytek krému obarvíme kakaem.Ozdobíme ananasem a pusinkami z kakaového krému.

    Krém : Uvaříme pudink se 400 ml mléka, za občasného promíchání necháme vychladit. Změklé máslo utřeme s cukrem. Obě hmoty spojíme do hladkého krému. Část krému obarvíme kakaem.

    Dort necháme vychladit.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace