Ostré vepřové medailonky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Vepřová panenka 800 g
  • Chilli paprička 1
  • Kečup 2 lžíce
  • Hořčice 1 lžička
  • Cukr 0.5 lžička
  • Olej 2 lžíce
  • Cibule 1
  • Česnek 2 stroužky
  • Worcestrová omáčka 1 lžíce
  • Sůl
  • Světlé pivo 100 ml

Postup

  • 1

    Panenku očistíme a nakrájíme na 8 stejně velkých plátků. Rukou je lehce naklepeme. Cibuli nasekáme nadrobno, chilli papričku nakrájíme na malé kousky, česnek utřeme a vše dáme do mísy. Přidáme rajský protlak nebo kečup, worcesterovou omáčku, hořčici, sůl a cukr. Vše zalijeme pivem a promícháme.

  • 2

    Do této marinády vložíme maso a necháme ho v chladu alespoň dvě hodiny marinovat. Během marinování maso několikrát obrátíme.

  • 3

    Na pánvi rozpálíme olej a maso opečeme z každé strany asi 4 minuty. Pak do pánve přidáme zbylou marinádu a krátce ji i s masem prohřejeme. Podáváme s opečenými bramborami.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace