Ovocný jahelník


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 20 minut
  • 6 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Jáhly 200 g
  • Cukr krupice 120 g
  • Máslo na vymazání
  • Rozinky 100 g
  • Vejce 3 ks
  • Smetana na vaření 150 ml
  • Mletá skořice na posypání
  • Čerstvé ovoce hrst
  • Mléko 750 ml
  • Máslo 20 g
  • Sůl špetka
  • Tvaroh měkký 250 g
  • Nastrouhaná kůra z bio citronu 1 ks
  • Cukr vanilkový 2 sáčky
  • Borůvky 100 g
  • Máta na ozdobu

Postup

  • 1

    Jáhly vsypeme do hrnce a zalijeme mlékem. Přisypeme 100 g cukru, přidáme máslo, špetku soli a na mírném ohni vaříme asi 20 minut doměkka. Pak vmícháme rozinky.

  • 2

    Tvaroh promícháme s jedním vejcem, zbylým krupicovým cukrem a citronovou kůrou. V jiné misce smícháme smetanu se zbylými vejci a vanilkovým cukrem. Jablka očistíme a nakrájíme na kousky.

  • 3

    Zapékací formu vymažeme máslem. Na dno rozetřeme polovinu jáhel a zasypeme je skořicí. Pak je přelijeme polovinou smetanové směsi a potřeme ochuceným tvarohem. Na něj rozložíme kousky jablek a borůvky. Navrch rozetřeme zbylé jáhly, přelijeme smetanou a posypeme skořicí. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 30 minut. Zchladlý jahelník ozdobíme čerstvým ovocem a mátou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace