Palačinky s jahodovým džemem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Udělejte si palačinky jako rychlou večeři nebo nenáročný dezert, ocení je malí i velcí. Klasika je s jahodovou marmeládou, ale tento recept funguje i na slano – třeba se šunkou a sýrem nebo špenátem a nivou.

Suroviny

  • Mléko 250 ml
  • Vejce 3 ks
  • Extra Jam jahoda Hamé Sweet 1 sklenice
  • Mouka hladká 500 g
  • Sůl špetka

Postup

  • 1

    Ve velké míse promíchejte mléko a vajíčka. Pokud chcete mít tenké palačinky francouzského typu, nesmíte prošlehávat moc intenzivně. Po částech přidávejte mouku se špetkou soli a důkladně rozmíchejte.

  • 2

    Hotové těsto nechte 10 minut ustát a pak na troše oleje opékejte palačinky z obou stran. Na hotové palačinky natřete jahodový Extra jam od Hamé.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace