Pálivá kuřecí křidýlka


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

Maso

  • Ocet vinný 1 lžíce
  • Sůl dle potřeby
  • Chilli koření 1 lžička
  • Med 1 lžíce
  • Česnek 2 stroužky

 

  • Olej olivový 2 lžíce
  • Cukr hnědý 3 lžíce
  • Kuřecí křídla 16 ks
  • Rajský protlak 3 lžíce

Omáčka

  • Mléko 3 lžíce
  • Tvaroh měkký 300 g
  • Paprika červená 1 ks

 

  • Vegeta 1 lžička
  • Cibulka jarní 1 ks
  • Stroužek česneku 1 ks

Postup

  • 1

    Kuřecí křídla očistíme a omyjeme. V mističce si připravíme marinádu na potírání: smícháme rajský protlak, cukr, ocet, med, olivový olej, rozetřený česnek a chilli.

  • 2

    Křídla rozložíme na plech, osolíme a potřeme ze všech stran připravenou marinádou. V troubě rozpálíme gril a křidýlka pod ním pečeme asi 5 minut. Potom křídla obrátíme, opět potřeme marinádou a grilujeme ještě asi 5-7 minut. Dle potřeby je potíráme marinádou.

  • 3

    Dip: Tvaroh (nebo čerstvý sýr) rozmícháme s mlékem, přidáme vegetu, utřený česnek, nasekanou cibulku a nadrobno nakrájenou papriku. Podáváme ho ke grilovacím křidýlkům.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace