Pálivé kuřecí paličky s teplým pohankovým salátem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 20 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Pohanka je hotový zimní poklad, protože obsahuje spoustu hodnotných živin a je přirozeně bezlepková. Pokud vás nezahřeje v teplém salátu s pečenou zeleninou, pikantní kuřecí paličky vám rozproudí krev v žilách docela spolehlivě!

Suroviny

Maso

  • Kuřecí paličky 12 ks
  • Med 2 lžíce
  • Sůl dle chuti
  • Sójová omáčka 100 ml

 

  • Kečup ostrý Otma Gurmán 3 lžíce
  • Stroužek česneku 3 ks
  • Pepř dle chuti

Dresink

  • Šťáva z pomeranče 60 ml
  • Česnek 1 ks
  • Ocet jablečný 1 lžíce
  • Med 1 lžíce

 

  • Římský kmín 1 lžička
  • Zázvor čerstvý nastrouhaný 1 lžička
  • Olej olivový 2 lžíce

Salát

  • Mrkev 3 ks
  • Červená cibule 1 ks
  • Pohanka 150 g

 

  • Paprika červená 1 ks
  • Polníček 40 g
  • Petrželka 1 hrst

Postup

  • 1

    >>Kečup GURMÁN ostrý 310g OTMA koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Smíchejte dohromady olej, kečup, sójovou omáčku, nasekaný česnek a med. Marinádou potřete kuřecí paličky ze všech stran a dejte na pekáč. Posypejte solí a pepřem, vložte do trouby a pečte nezakryté 45 minut až 1 hodinu.

     

  • 2

    Zatímco se peče maso, pusťte se do přípravy salátu. Pohanku podle návodu uvařte. Po uvaření ji slijte a rozprostřete na talíř, aby trochu oschnula. Můžete také osušit papírovou kuchyňskou utěrkou.

  • 3

    Mrkve nakrájejte na užší hranolky, papriku na proužky široké zhruba 1 cm. Cibuli oloupejte a nakrájejte na klínky. 

     

  • 4

    Do mísy dejte med, 1 lžíci olivového oleje, pomerančovou šťávu, římský kmín, nasekaný česnek, strouhaný zázvor a prošlehejte. K dresinku přesuňte nakrájenou zeleninu a prohoďte, aby se všechny kousky dobře obalily. Vyklopte na plech a dejte na 20 minut péct do trouby ke kuřecím paličkám. Občas zeleninu prohrňte, aby se opekla pěkně ze všech stran.

     

  • 5

    Pečenou zeleninu a pohanku smíchejte v salátové míse. Pokapejte zbylým olivovým olejem i octem a v případě potřeby dochuťte solí a pepřem. Nakonec přidejte opraný polníček a posypejte nasekanou petrželí.


Nahrávám