Panna cotta


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Želatina 3 plátky
  • Mléko plnotučné 200 ml
  • Vanilkový lusk 1 ks
  • Smetana ke šlehání 450 ml
  • Cukr 100 g
  • Extra Jam Hamé lesní směs 340 g

Postup

  • 1

    Želatinové plátky dejte do misky se studenou vodou a nechte 5 minut bobtnat.

  • 2

    V menším hrnci smíchejte smetanu, mléko a cukr. Vanilkový lusk rozkrojte, vnitřek seškrábněte nožem a spolu s luskem přidejte do směsi v hrnci.

  • 3

    Směs prohřejte na mírném plamenim a občas promíchejte. Měla by být horká, ale nesmí projít varem.

  • 4

    Želatinu vyndejte z misky, vymačkejte přebytečnou vodu a po částech vmíchejte do směsi v hrnci. Jakmile je rozpuštěná, hrnec sundejte z plotny, vyjměte lusk a nechte 20 minut vychladnout.

  • 5

    Směs vlijte do silikonových formiček nebo menších skleniček a dejte alespoň na 3 hodiny do lednice zatuhnout.

  • 6

    Pokud jste použili silikonovou formičku, jemně vyklopte panna cottu na servírovací talířek a ozdobte džemem. Jestliže jste směs vlili do skleniček, rovnou ozdobte džemem. Podávejte.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace