Pappardelle s gorgonzolovou omáčkou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 35 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Řapík celeru 400 g
  • Sůl dle potřeby
  • Sýr gorgonzola 200 g
  • Drcený černý pepř dle chuti
  • Hruška 1 ks
  • Máslo 2 lžíce
  • Nudle široké pappardelle 400 g
  • Smetana na vaření 200 ml
  • Piniové oříšky 3 lžíce

Postup

  • 1

    Celer očistíme, omyjeme, řapíky nakrájíme na tenké plátky a lístky ponecháme na dekoraci. V kastrolu rozehřejeme máslo a na pomalém stupni podusíme plátky celeru po dobu asi 5 minut.

  • 2

    K varu přivedeme dostatečné množství osolené vody a těstoviny uvaříme na způsob al dente (na skus). Gorgonzolu nakrájíme na menší kousky, pár kousků necháme stranou na ozdobu, zbytek přidáme společně se smetanou do pánve k plátkům celeru a krátce povaříme, dokud se sýr nerozpustí. Omáčku dochutíme solí a pepřem.

  • 3

    V pánvi bez tuku dozlatova opražíme piniová semínka. Hrušku omyjeme, rozpůlíme ji, vyjmeme jádřinec a dužinu nakrájíme na plátky.

  • 4

    Hotové těstoviny scedíme, rozdělíme na porce, přelijeme je gorgonzolovou omáčkou a ozdobíme kousky hrušky. Navrch nasypeme piniová semínka, zbylé kousky sýra, ozdobíme vše lístky celeru a posypeme drceným pepřem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace