Pappardelle s kančím ragú


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Olej rostlinný 4 lžíce
  • Máslo 50 g
  • Tymián 3 snítky
  • Maso kančí 600 g
  • Sýr parmezán 50 g
  • Mrkev 1 ks
  • Nudle široké pappardelle 300 g
  • Černý pepř celý 1 lžička
  • Sůl dle potřeby
  • Bobkový list 2 ks
  • Nové koření 1 lžička
  • Víno červené 500 ml
  • Cibule 1 ks
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Řapík celeru 1 ks
  • Hovězí vývar dle potřeby

Postup

  • 1

    Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Mrkev s celerem očistíme a nakrájíme na malé kousky. Kančí maso omyjeme a vložíme do mísy. Přidáme k němu zeleninu a koření. Vše zalijeme vínem, trochu osolíme a přes noc necháme marinovat.

  • 2

    Druhý den maso vyjmeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Marinádu scedíme. Bobkové listy odstraníme.

  • 3

    V kastrolu rozehřejeme olej a orestujeme na něm maso. Přidáme zeleninu z marinády a také ji osmahneme. Pak vše podlijeme částí marinády a trochou vývaru. Maso necháme zvolna dusit. Dle potřeby přiléváme tekutinu.

  • 4

    Když je maso měkké, kastrol odklopíme a necháme odpařit téměř všechnu tekutinu. Ragú dle potřeby dochutíme a zjemníme ho máslem. Podáváme se širokými nudlemi a parmazánem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace