Paprikové závitky s květákem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 1 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Květák 200 g
  • Paprika bílá 0.5 ks
  • Rajský protlak 2 lžíce
  • Olej olivový 1 lžíce
  • Jogurt bílý 2 lžíce
  • Mletá paprika sladká 2 špetka
  • Kukuřice sterilovaná 70 g
  • Sůl dle chuti
  • Pepř drcený barevný dle potřeby
  • Směs italských bylinek 2 špetka
  • Kuřecí vývar 100 ml
  • Hořčice dijonská 2 lžíce
  • Mletá paprika pálivá 2 špetka
  • steak z krůtích prsou 160 g

Postup

  • 1

    Růžičky květáku povaříme 3 minuty v osolené vroucí vodě. Slijeme a necháme okapat. Z papriky odstraníme semínka a nakrájíme je na tenké proužky. Plátky krůtího masa jemně naklepeme mezi dvěma listy potravinové fólie. Maso osolíme, opepříme, potřeme rajským protlakem a posypeme sušenými bylinkami.

  • 2

    Na maso položíme proužky papriky, zarolujeme a roládky upevníme párátky. Pánev potřeme olivovým olejem a závitky na něm ze všech stran krátce opečeme. Podlijeme je vývarem a necháme asi 10 minut dusit pod pokličkou.

  • 3

    Poté závitky vyndáme. Do výpeku z masa přimícháme jogurt, hořčici a papriku. Omáčku ochutíme solí, pepřem, vmíchejte růžičky květáku a kukuřici a krátce prohřejeme. Závitky na talíři přelijeme omáčkou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace