Papriky plněné jáhlami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Jáhly 240 g
  • Cibule 1 ks
  • Sýr feta 250 g
  • Oregano dle potřeby
  • Sůl dle potřeby
  • Paprika červená 4 ks
  • Olivový olej 6 lžic
  • Zeleninový vývar 500 ml
  • Cibulka jarní 4 ks
  • Bazalka dle potřeby
  • Pepř mletý černý dle potřeby

Postup

  • 1

    Jáhly krátce spaříme ve vroucí vodě a necháme je okapat. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a orestujeme na něm najemno nakrájenou cibuli. Přidáme spařené jáhly, krátce je osmahneme a zalijeme vývarem. Přiklopíme pokličkou a dusíme asi 10 minut doměkka.

  • 2

    Hotové jáhly necháme vychladnout. Pak je zlehka promícháme s nastrouhaným sýrem, nasekanou jarní cibulkou a bylinkami. Dochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Paprikám odřízneme horní část a odstraníme semínka. Pak je naplníme připravenou jáhlovou směsí a postavíme do pekáčku vyloženého pečicím papírem. Přidáme odříznuté vršky paprik. Vše pokapeme zbylým olejem.

  • 4

    Papriky vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 25 minut. Podáváme se salátem nebo pečivem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace