Papriky plněné quinoou a kukuřicí


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Paprika červená 1 ks
  • Paprika zelená 2 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Cibule 1 ks
  • Mrkev 0.5 ks
  • Zeleninový vývar 400 ml
  • Olivy černé 3 lžíce
  • Chilli koření 0.5 lžička
  • Paprika žlutá 2 ks
  • Extra panenský olivový olej Vasco da Gama 2 lžíce
  • Dýňové semínka 2 lžíce
  • Česnek 2 stroužky
  • Quinoa 200 g
  • Kukuřice sterilovaná 200 g
  • Petrželka 0.75 svazek

Postup

  • 1

    Papriky v horní části seřízneme. Opatrně vyjmeme semeníky a řeznou plochu potřeme olejem. Osolíme je a poklademe na plech vyložený pečicím papírem seříznutou částí nahoru. Vložíme trouby vyhřáté na 200 °C a asi 20 minut pečeme. Na poslední dvě minuty pečení přidáme na plech dýňová semínka.

  • 2

    Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kostičky. V kastrolu rozehřejeme zbytek oleje a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme česnek s mrkví a chilli a restujeme.

  • 3

    Přisypeme quinou, zalijeme vývarem, přivedeme k varu a na mírném plameni za občasného zamíchání vaříme asi 10 minut. Pak zakryjeme poklicí a necháme ještě 10 minut odstát.

  • 4

    Kukuřici propláchneme a necháme okapat. Olivy nakrájíme na kolečka, petrželovou nať nasekáme najemno a vše zamícháme do odstáté quinoy. Nakonec osolíme. Pečené papriky naplníme směsí z quiony a zeleniny a posypeme opraženými dýňovými semínky.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace