Papriky plněné těstovinami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 10 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Těstoviny drobné 150 g
  • Česnek 2 stroužky
  • Sůl dle potřeby
  • Parmazán v celku 50 g
  • Tymián dle chuti
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Rajčata konzervovaná krájená 300 g
  • Cibulka jarní 1 ks
  • Paprika červená 4 ks
  • Olej rostlinný 4 lžíce
  • Bazalka dle chuti
  • Oregano dle chuti
  • Mozzarela 50 g
  • Tymián dle chuti

Postup

  • 1

    Těstoviny nasypeme do vroucí osolené vody a uvaříme do poloměkka. Pak je scedíme přes síto a necháme okapat. Papriky očistíme, odřízneme vrchní část i se stopkou a odstraníme semínka.

  • 2

    Parmazán nastrouháme, bazalku a oregano nasekáme najemno a přidáme k parmazánu. Pak promícháme s těstovinami a dochutíme solí a pepřem. Připravenou směsí naplníme paprikové lusky. Mozzarellu nakrájíme na drobné kostičky a poklademe jimi náplň v paprikách.

  • 3

    Česnek a jarní cibulku nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět v hrnci na rozpáleném oleji. Přidáme sterilovaná rajčata a dochutíme solí, pepřem a tymiánem. Necháme krátce provařit.

  • 4

    Omáčku nalijeme do zapékací misky. Do omáčky postavíme naplněné papriky, které přiklopíme odkrojenou horní částí papriky (pokličkou). Vložíme do vyhřáté trouby a při 170 °C pečeme asi 40 minut.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace