Pečená červená řepa s kozím sýrem a dresinkem z olivového oleje


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Červená řepa a kozí sýr je ověřená kombinace, která nikdy nezklame. Pro ozvláštnění přidejte pár lístku čekanky a rukolu. Lehký pokrm v moderním provedení je na světě!

Suroviny

  • Ocet balsamico 10 ml
  • Mandle 30 g
  • Čekanka červená 1 ks
  • Rukola 50 g
  • Extra panenský olivový olej Vasco da Gama 30 ml
  • Sýr kozí 150 g
  • Červená řepa 4 ks

Postup

  • 1

    Na každou řepu si připravíme kus alobalu. Poté na něj položíme celou řepu, přidáme olivový olej a sůl a zabalíme.

  • 2

    Vložíme do trouby a pečeme při 180 °C zhruba hodinu a půl. Abychom poznali, že je řepa hotová, píchneme do ní párátkem: pokud projde lehce skrz, máme hotovo.

  • 3

    Řepu vyjmeme, oloupeme (nejlépe v rukavicích), nakrájíme na menší kousky a poklademe na talíř.

  • 4

    V ruce nadrolíme kozí sýr, přidáme rukolu, listy čekanky a lehce osolíme.

  • 5

    Mandle opražíme na pánvi dozlatova.

  • 6

    Dresink připravíme velmi jednoduše: do balsamikového octa pomalu vmícháme olivový olej se solí. Salát pokapeme dresinkem a nakonec přidáme opražené mandle.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace