Pečená nadívaná krůta


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Krůta 1 ks
  • Kmín 1 lžíce
  • Mléko 200 ml
  • Dýně máslová 400 g
  • Vepřové maso mleté 400 g
  • Piniové oříšky 100 g
  • Hořčice dijonská 5 lžic
  • Sůl dle potřeby
  • Veka 200 g
  • Cibule 1 ks
  • Olej rostlinný 2 lžíce
  • Pepř mletý černý dle potřeby
  • Rozinky 100 g
  • Máslo 100 g

Postup

  • 1

    Krůtu očistíme a svrchu i zevnitř dobře nasolíme. Posypeme ji kmínem a v chladu necháme přes noc odležet.

  • 2

    Veku nakrájíme nadrobno, zalijeme mlékem a necháme nasáknout. Poté z ní vymačkáme přebytečnou tekutinu. Cibuli oloupeme a společně s dýní nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme olej a zeleninu na něm krátce orestujeme.

  • 3

    Vychlazené mleté maso vložíme do misky. Osolíme ho, opepříme a začneme míchat. Když se začne lepit, postupně do něj zapracujeme veku, orestovanou zeleninu, oříšky a rozinky. Nakonec vmícháme dijonskou hořčicí.

  • 4

    Krůtu naplníme nádivkou a otvor sešijeme. Vložíme ji do pekáče, přidáme k ní máslo, podlijeme ji trochou vody a pod pokličkou necháme dusit. Asi po 100 minutách ji odklopíme a pečeme dále dozlatova. Průběžně ji otáčíme, přeléváme výpekem, popřípadě podléváme další tekutinou. Podáváme s vařenými nebo americkými brambory.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace