Pečená rajčata s polentou a mozzarellou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

Těsto

  • Kuřecí vývar 500 ml
  • Máslo 50 g
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • bezlepková papriková klobása 1 ks
  • Polníček 1 hrst
  • Olej olivový dle potřeby

 

  • Instantní polenta 150 g
  • Strouhaný parmazán 2 lžíce
  • Mořská sůl dle potřeby
  • Cherry rajčátka 300 g
  • Sýr mozzarella 100 g

Dresink

  • Stroužek česneku 1 stroužek
  • Extra panenský olivový olej Vasco da Gama 1 lžíce

 

  • Vinný ocet 1 lžíce

Postup

  • 1

    Kuřecí vývar přivedeme k varu. Oheň ztlumíme a metlou postupně vmícháme polentu. Za stálého míchání vaříme asi 2-3 minuty. Pak kukuřičnou kaši sundáme z ohně a vmícháme do ní máslo, parmazán, špetku soli a pepře. Polentu rozetřeme v tenké vrstvě na plech a necháme asi 30 minut zatuhnout.

  • 2

    Polentu nakrájíme na trojúhelníky. Rozložíme je na plech a lehce pokapeme olivovým olejem. Klobásu nakrájíme na kolečka a přidáme je k polentě. Vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a pečeme asi 10 minut. Pak na plech přidáme i omytá rajčata a pečeme ještě 5 minut.

  • 3

    Mezitím si připravíme zálivku. Stroužek česneku oloupeme a utřeme se solí. Utřený česnek přendáme do misky a rozmícháme s octem a olejem.

  • 4

    K ještě horké pečené polentě s rajčaty a klobásou přidáme kousky mozzarely a polníček a vše zakapeme zálivkou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace