Pečené batáty s hummusem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 2 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • brambory sladké (batáty) 4 ks
  • Sůl
  • Sezam bílý 1 lžíce
  • Citronová šťáva 2 lžíce
  • Petržel hladkolistá
  • Olej sezamový 3 lžíce
  • Cizrna konzervovaná 400 g
  • Česnek 1 stroužek
  • Sezam černý 1 lžička

Postup

  • 1

    Batáty pečlivě omyjeme a osušíme. Rozložíme je na plech. Lehce je potřeme lžící sezamového oleje a osolíme. Vložíme do trouby a pečeme při 200 °C asi 40 minut.

  • 2

    Cizrnu slijeme z nálevu a propláchneme. Dáme ji do mixéru se zbylým olejem, bílým sezamem, prolisovaným stroužkem česneku, citronovou šťávou, špetkou soli a vše rozmixujeme na krém.

  • 3

    Upečené brambory na povrchu rozkrojíme a zmáčkneme. Do vytvořeného důlku dáme asi lžíci cizrnového krému. Povrch posypeme černým sezamem a petrželí.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace