Pečené brambory s čočkou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 8 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Brambory 8 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Cibule 1 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Kukuřice sterilovaná 100 g
  • Sterilovaná čočka 400 g
  • Olej olivový dle potřeby
  • Pepř mletý černý dle potřeby
  • Česnek 3 stroužky
  • Řapík celeru 2 ks
  • Oregano špetka
  • Sterilovaná rajčata 400 g

Postup

  • 1

    Větší brambory dobře omyjeme a osušíme je. Pokapeme je olivovým olejem, osolíme a opepříme. Pak každou zabalíme do alobalu. Brambory pečeme na grilu, dokud nejsou měkké.

  • 2

    Cibuli s česnekem oloupeme a nasekáme nadrobno. Mrkev a celer očistíme a pokrájíme na malé kousky. Vše orestujeme na olivovém oleji v pánvi. Přidáme scezenou čočku s rajčaty a kukuřici. Vše dochutíme solí, pepřem a oreganem a krátce povaříme.

  • 3

    Brambory vybalíme z alobalu a svrchu je nařízneme. Pak každou naplníme trochou čočkové směsi.

  • 4

    Brambory znovu rozložíme na gril a chvíli je necháme zapéct.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace