Pečené koleno s jablky a vejmrdou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 2 hodin 30 minut
  • 2 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Vepřové koleno 1 ks
  • Med 3 lžíce
  • Petrželka hrst
  • Sůl špetka
  • Křeník Hamé 1 ks
  • Jablečné kroupy 250 g
  • Sádlo 2 lžíce

Postup

  • 1

    >>Křeník 160g Hamé koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Vepřové koleno omyjte, osušte a dejte na 30 minut povařit do hrnce s osolenou vodou.

  • 2

    Dva hrnky vývaru si schovejte a vepřové koleno slijte a osušte.

  • 3

    Vepřové koleno dejte do pekáčku a podlijte jedním hrnkem vývaru a pečte v troubě při 190 °C zhruba hodinu a půl.

  • 4

    Med rozpusťte a smíchejte se lžící Hamé Křeník. Vepřové koleno během pečení podlévejte zbylým vývarem a potírejte medovou směsí.

  • 5

    Ječné kroupy uvařte podle návodu.

  • 6

    Dvě jablka omyjte, nakrájejte na kolečka a zbavte jádřinců. A přidejte ke kolenu a pečte další půl hodinu.

  • 7

    Na vejmrdu si na strouhejte zbylé oloupané jablko, přidejte dvě lžíce Hamé Křeník, přidejte lžičku vývaru a osolte podle chuti.

  • 8

    Uvařené kroupy polijte trochou šťávy z kolena, smíchejte s nakrájenou petrželkou a podávejte s kolenem a vejmrdou.

     


Nahrávám