Pečené vepřové ocásky se žemlovými knedlíky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 2 hodin 15 minut
  • 4 porce
  • Šéfkuchař

Suroviny

Příloha

  • Veka 500 g
  • Špenátové listy 300 g
  • Mléko 100 ml
  • Zelí kysané k podávání
  • Česnek 2 stroužky

 

  • Máslo 50 g
  • Vejce 2 ks
  • Mouka polohrubá 50 g
  • Cibule 1 ks

Maso

  • Vepřové ocásky 4 ks
  • Kmín dle chuti
  • Česnek 4 stroužky

 

  • Sůl dle potřeby
  • Cibule 1 ks

Postup

  • 1

    Vepřové ocásky omyjeme a vložíme do pekáčku. Osolíme je a posypeme kmínem. Oloupanou cibuli a stroužky česneku nakrájíme nadrobno a přidáme k masu. Podlijeme vodou, zakryjeme alobalem a vložíme do vyhřáté trouby. Maso pečeme při 170 °C asi hodinu. Poté sundáme alobal a ocásky ještě chvíli dopékáme dozlatova.

  • 2

    Veku nakrájíme nejdříve na plátky a poté na kostičky. Rozprostřeme je na plech a pokapeme polovinou rozehřátého másla. Vložíme je do trouby vyhřáté na 200 °C a opečeme dozlatova.

  • 3

    Cibuli a česnek nakrájíme najemno a krátce osmahneme na zbylém másle. Poté přidáme propláchnutý špenát, osolíme a krátce povaříme. Opečené kostičky veky přendáme do mísy. Vejce prošleháme s mlékem a přilijeme k vece. Přidáme sůl, mouku a špenát a dobře promícháme.

  • 4

    Z připravené hmoty vytvarujeme vlhkýma rukama větší kulaté knedlíky. Do velkého hrnce nalijeme trochu vody a přivedeme ji k varu. Poté vložíme do hrnce pařáček a dáme na něj kousek pečicího papíru. Rozložíme na něj knedlíky, přiklopíme pokličkou a vaříme v páře asi 15 minut. Vepřové ocásky podáváme s žemlovými knedlíky a červeným nebo bílým zelím.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace