Pečený blatenský kapr na zelenině


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 35 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Kapr 600 g
  • Sůl dle potřeby
  • nakládaná zelenina 350 g
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Olej rostlinný 50 ml

Postup

  • 1

    Porce kapra očistíme, opláchneme a osušíme. Osolíme je, opepříme a necháme asi 20 minut odležet.

  • 2

    Do pekáčku nalijeme trochu oleje, vložíme porce kapra a pečeme při 180 °C asi 5 minut. Pak kapra podlijeme lákem ze sterilované zeleniny, přiklopíme a pečeme ještě asi 15 minut.

  • 3

    Přidáme sterilovanou zeleninu a dopečeme doměkka. Přiklopené necháme asi 5 minut odpočinout. Podáváme s bramborami nebo pečivem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace