Pečený kapr s kořenovou zeleninou a pohankou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Kapr 800 g
  • Mléko 500 ml
  • Cibule 2 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Celer 0.25 z jednoho kusu
  • Olej olivový dle potřeby
  • Oregano dle chuti
  • Kmín dle chuti
  • Pohanka 200 g
  • Petrželka 5 snítek
  • Sůl dle potřeby
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Česnek 2 stroužky
  • Petržel 3 ks
  • Řapík celeru 1 svazek
  • Tymián dle chuti
  • Rozmarýn dle chuti
  • Červená cibule 1 ks
  • Česnek 3 stroužky

Postup

  • 1

    Kapra omyjeme, osušíme a nakrájíme na podkovy. Pak je osolíme, opepříme, vložíme do misky, zalijeme mlékem a necháme přes noc odležet v lednici.

  • 2

    Všechnu zeleninu očistíme. Cibuli a dva stroužky česneku nasekáme nadrobno. Kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky. Vše zakapeme olivovým olej, ochutíme bylinkami, solí i pepřem a promícháme.

  • 3

    Zeleninu rozložíme do pekáčku. Kapra vyjmeme z mléka, necháme okapat a položíme jej na zeleninu. Posypeme kmínem, osolíme, opepříme a přiklopíme alobalem. Pečeme v troubě při 160 °C asi 25 minut. Pak alobal sejmeme a odkryté pečeme ještě asi 15 minut.

  • 4

    Červenou cibuli a tři stroužky česneku očistíme, nakrájíme na drobno a orestujeme na olivovém oleji. Přimícháme pohanku a zalijeme 600 ml vody. Osolíme a vaříme asi 20 minut, dokud se všechna tekutina nevstřebá. Na závěr do pohanky vmícháme nasekanou petrželku. Podáváme s pečeným kaprem a zeleninou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace