Pečený pstruh s omáčkou z kyselé okurky a cibule




Suroviny

  • Velká cibule 1
  • Bio citron 2
  • Pstruh z farmářského trhu 4 ks
  • Čerstvý tymián
  • Římský kmín
  • Hořčice hrubozrnná 2 lžičky
  • Drcený černý pepř
  • Sterilované okurky 4
  • Petrželka 1 svazek
  • Sůl
  • Olej 4 lžíce
  • Víno bílé 100 ml
  • Smetana na vaření 100 ml

Postup

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme společně s okurkami na nudličky. Citron omyjeme a nakrájíme na plátky. Petrželku nasekáme najemno. Pstruhy důkladně očistíme, omyjeme a osušíme. Na povrchu i uvnitř je osolíme. Do břišní dutiny vložíme snítku tymiánu a dva plátky citronu.

  • 2

    V grilovací pánvi rozehřejeme olej. Pstruhy posypeme kmínem, vložíme na pánev a opékáme po každé straně asi 10 minut. Přidáme zbylé plátky citronu a po obou stranách je opečeme. Hotové pstruhy i citron vyndáme z pánve a uchováme v teple. Do výpeku nalijeme víno a svaříme.

  • 3

    Svařený výpek přelijeme do menší pánvičky, vmícháme hořčici a krátce provaříme. Přidáme nakrájené okurky a cibuli a orestujeme.

  • 4

    Nakonec přilijeme smetanu, přidáme nasekanou petrželku, dochutíme solí a pepřem a ještě krátce prohřejeme. Tuto hustou omáčku rozdělíme společně s rybami na talíře, ozdobíme opečenými plátky citronu a petrželkou a podáváme.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace