Perníčky s konopnou moukou (bezlaktózové)


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 5 minut
  • 50 porce
  • Začátečník

Suroviny

Těsto

  • Celozrnná pšeničná mouka 150 g
  • Cukr moučka 100 g
  • Prášek do pečiva 2 lžičky
  • Hera 40 g
  • Vejce 2

 

  • Konopná mouka 40 g
  • Mleté vlašské ořechy 60 g
  • Perníkové koření 2 lžičky
  • Med 30 g

Poleva

  • Bílek 1
  • Červené potravinářské barvivo

 

  • Černé potravinářské barvivo
  • Cukr moučka 8 lžic

Nezařazené

  • Stříbrné cukrové perličky na ozdobu

 

Postup

  • 1

    Na vál prosijeme oba druhy mouky s cukrem. Přidáme ořechy, prášek do pečiva i perníkové koření, heru nakrájenou na kousky, med a vejce. Vypracujeme vláčné těsto, zabalíme ho a necháme do druhého dne odpočinout v lednici.

  • 2

    Rozleželé těsto rozválíme na plát silný asi 5 mm a formičkou z něj vykrájíme pěticípé hvězdičky. Dáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme je v předehřáté troubě při 180 °C asi 10 minut. Po upečení je necháme zchladnout.

  • 3

    Z bílku a prosátého cukru utřeme hladkou polevu. Část obarvíme načerveno a část načerno. Všechny druhy polevy dáme do mikrotenových sáčků, u kterých pak odstřihneme růžky, a polevami ozdobíme zchladlé perníčky jako vánoční postavičky. Dozdobíme je cukrovými perličkami.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace