Perník od babičky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Mouka polohrubá 300 g
  • Cukr krystal 250 g
  • Voda 200 ml
  • Kokos 1 ks
  • Rozinky 1 lžíce
  • Hřebíček mletý 0.5 lžička
  • Prášek do pečiva 1 ks
  • Cukr moučka 1 ks
  • Skořice celá 0.5 lžička
  • Marmeláda 1 ks
  • Vlašské ořechy 1 lžíce

Postup

  • 1

    50 g cukru necháme v kastrůlku zkaramelizovat, zalijeme vodou a na mířném ohni rozmícháme.Zbylý cukr a vejce dobře vyšleháme, přidáme vychladlý karamel a koření. Do směsi přidáme rozinky a ořechy. Hladké těsto rozetřeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a dáme do vyhřáté trouby upéci. Hotový perník potřeme marmeládou. Můžeme ho posypat nastruhaným kokosem nebo cukrem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace