Perník so slivkovým lekvárom


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Jedlá soda 1 lžička
  • Olej rostlinný 150 ml
  • Kakao 2 lžíce
  • Vejce 2 ks
  • Kypřící prášek do perníku 1 ks
  • Mouka hladká 400 g
  • Cukr moučka 290 g
  • Mléko 500 ml
  • Švestková povidla slazená Hamé 3 lžíce
  • Mletá skořice 1 lžička

Postup

  • 1

    Všetky suroviny dáme do jednej veľkej misy, kde ich dokonale premiešame, aby bolo zmes hladká, bez hrudiek múky alebo kakaa.

    Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme pri teplote 190 °C do okamihu, kedy sa začne okraj perníka oddeľovať od plechu.

    Po vybratí ešte horúce potierame tabuľkovou čokoládou - najlepšie horkou, alebo natrieme na vrch slivkový lekvár, ktorý môžeme po vychladnutí perníka ešte poliať várovou čokoládou.

    Pred podávaním ozdobíme šľahačkou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace