Perníkové bonbony


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

Těsto

  • Mouka hladká 450 g
  • Cukr krupice 140 g
  • Med 2 lžíce
  • Perníkové koření 2 lžičky
  • Meruňková marmeláda 2 lžíce
  • Meruňková marmeláda 100 g

 

  • Jedlá soda 1 lžička
  • Vejce 2 ks
  • Hera 100 g
  • Marcipán 50 g
  • Rum 1 lžíce

Poleva

  • Bílek 1 ks
  • Citronová šťáva

 

  • Cukr moučka 10 lžic
  • Potravinářská barva

Postup

  • 1

    Mouku se sodou prosijeme na vál. Cukr v misce promícháme s vejci. Med, je-li zcukernatělý, rozpustíme na mírném ohni. Přidáme 2 lžíce meruňkové marmelády a promícháme. Do mouky přidáme tekuté přísady, změklý tuk a perníkové koření. Vypracujeme hladké těsto, které necháme v lednici odpočinout, nejlépe do druhého dne.

  • 2

    Odpočinuté těsto vyválíme na plát asi 1/2cm vysoký a vykrájíme z něj kolečka o průměru 4-5 cm. Rozložíme je na vymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 8-10 minut dorůžova. Necháme zchladnout.

  • 3

    Marcipán rozdělíme na menší kousky a vytvoříme kuličky o průměru 1 cm. Meruňkovou marmeládu smícháme se lžící rumu a naneseme na polovinu upečených koleček. Doprostřed položíme marcipánovou kuličku a přiklopíme druhým kolečkem. Necháme odpočinout, nejlépe do druhého dne.

  • 4

    Bílek s cukrem a několika kapkami citronové šťávy vymícháme do středně tuhé polevy. Namočíme do ní perníkové bonbony horní stranou a necháme zaschnout. Zbytek polevy obarvíme modrou gelovou barvou a naplníme do malého sáčku. Na zaschlou vrstvu bílé polevy namalujeme modré sněhové vločky.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace