Phat thai nudle s krevetami (Thajsko)


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Rýžové nudle 250 g
  • Olej arašídový 4 lžíce
  • Vejce 4 ks
  • Chilli paprička 2 ks
  • Limetka 2 ks
  • Tamarind 100 g
  • Cukr hnědý 2 lžíce
  • Tygří krevety 20 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Cibulka jarní 4 ks
  • Pažitka 1 svazek
  • Burské oříšky nesolené 4 lžíce
  • Rybí omáčka 4 lžíce

Postup

  • 1

    Rýžové nudle namočíme na asi 40 minut do studené vody. Když nudle změknou, vodu slijeme. Krevety vyloupeme z krunýřů a očistíme.

  • 2

    Uvaříme Phat Thai omáčku. Tamarind povaříme 10 minut v půl litru vody, vychladíme, vymačkáme a scedíme. Vymačkanou šťávu smícháme s rybí omáčkou a cukrem a na mírném plameni svaříme na konzistenci sirupu.

  • 3

    Ve wok pánvi orestujeme na oleji tygří krevety a vyndáme je na talíř. Ve stejném oleji usmažíme vejce, mírně je osolíme a vařečkou je roztrháme na malé kousíčky. Přidáme usekané chilli papričky, nakrájenou jarní cibulku a na třetiny překrojenou pažitku.

  • 4

    Do pánve přidáme slité nudle a orestované krevety. Vše zalijeme čtyřmi lžícemi Phat thai omáčky, kapkou vody a krátce zprudka vše svaříme. Podáváme s nahrubo umletými ořechy a na talíře přidáme půlku limety.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace